Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryning över staden

Hustaken de vaknar
av morgondaggfiolen
sträcker sig till livet
gör fria sommarsolen

Gryning över staden
syns en luftballong
kretsar mot himmelen
solstrålar på språng

Vaknar i sin ysterhet
gör katterna i parken
uteliggarnas flaskor
är slängda på marken

Gryning över staden
fåglars glada kvitter
på bänken de utslagna
i rofylldhet de sitter

Torghandeln ser dagen
knallen besöker sin stad
han lägger upp sina saker
försäljningsstånd på rad

Gryning över staden
flickan hem från en bal
solens strålar värmer
annars är morgonen sval

Cirkulerar mot himlen
gör måsen med i sin sång
vid hamnkvarterets krog
är frukoststunden lång

Gryning över staden
människor vaknar till
fylld med nya möten
för den som kan och vill




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 438 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-16 00:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En vackert beskriven morgon...
2013-07-18

  Chawa VIP
Morgonstund har guld i mund... Det är den fristad världen andas av minnen mellan igår och idag - just innan livsströmmen vaknar till igen och tar vid där allt lämnades till sitt öde... Tack för en härlig dikt med glimtar av allt detta i fint målade bilder!
2013-07-16

  Marianne Räf
Bra känsla av tidig morgon
i staden. Några utslagna
och uteliggare kom också
med. Poetisk realism..
2013-07-16

  aol
härligt ljuder din dikt som en morgonsång,
2013-07-16

  Palett
Fin beskrivning av stadens morgonstund !
2013-07-16

    ej medlem längre
En underbar morgon att vakna till
2013-07-16

    ässet
Fantastisk!!! Känns som en tidig löp eller morgonpromenad i vilken större stad som helst.
2013-07-16

  Angel of love
Vacker!
2013-07-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO