Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den det vederbör

precis där,
snett bakom
ögat

ser du?
där själen gör en krök

där,
i marginalen.
fjättrad
mellan fel och rädd
sitter minnet av dig

bränner
som stigma

och
nerverna
beskriver rörelsens bakåtfall.
etsar tankefel
på insidan av skallbenet.




Fri vers av Patrik Evereus
Läst 927 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2013-07-16 17:04



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Stark dikt. Håller helt med skrivaren alldeles nedanför.
2013-07-22

  ume
Tvärtom fann jag "mellan fel och rädd" precis helt rätt. Läser <i>mellan</i>, ett ord som inte kräver uppradning av motsatser utan kan användas till exempel så här: Mellan filen och mjölken stod smöret. Visst stannar textens flyt upp där, eftersom ordleken gör att en behöver stanna upp, reagera och fundera lite. Det tror jag var författarens avsikt. Det är exakt sådant som ger poesi sådan stor kraft och magisk kapacitet.
2013-07-20

  Ulf Lagerholm
Du har talang för det vokala uttrycket. Inledningen är mer än god. De första, låt mig säga åtta raderna, äger en nerv som lockar mig att fortsätta läsa. Därefter "tvärnitar" texten i mitt tycke. Framställningen talar om "fel", dessutom på två ställen. Jag anser det övermaga. Ordet "fel" klingar "fel" helt enkelt. Ett fels motsats torde vara något som är rätt. Vilken är den text, som med bibehållen självrespekt kan luta sig tillbaka och på fullt allvar hävda att den vilar i något sådant?
2013-07-20

  katastrofromantiker
Oj vad bra!
2013-07-19

  Connie
Underbar text, älskar metaforer!
2013-07-19

    Mia Sedvall
Bra skrivet, tankvärt..:)
2013-07-19

  ume
Wittgenstein instämmer med Martinsson! Språkets gränser är världens gränser och du är där och donar i gränslandets rabatter.
2013-07-18

    ej medlem längre
ja, helt sjukt bra. inte ofta en stjärna hamnar på något som är värt en.
2013-07-18

  Moa Martinsson
Du är bra. Som fan.
2013-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Evereus
Patrik Evereus