Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

uggleskogen





silverskepp
seglar i spegelblanka ögon
trollsländor är vindens bärande
siktar rosorna i lotussjöns
vakande soltempel

hon med månskäran nynnar dagsro



en kvinnosjäl hör ej
sejden


uppgivna fingrars
rubinröda knoppar i smaragdblad
koltrasten lindar tonväv i ängsbloms gräsvall



vågorna
når strandens längtan

läser
o
påverkade
steg

hjärtbladen vändas
av vattenfingrar

havsfåglar läser
näckrosens knopp

svalor stryker mjukt
marker med vingar

vinden ler
lyfter havet
in över kanten

kitteln kokar morgongrötens
lenande

alltmedan lommen
höljer ön
med sagornas tima


i mina utmattade sinnen
i rosenspegeln
sluter anden bladen
runt min själs blödande lagun

i uggleskogen bär vargen
knoppen tätt intill sitt hjärta
hösthjärta



hon skådar
in i ögonskogen
tistelblad täcker hud
en
rosorna är fallande

jag ser djupt in i floden
varje droppes utslagna blad
dofter löper fria

insikter kan göra ont
bränna bort skalkärvarna

det är så mycket jag kommit underfund med
in
sett

min oförmåga


inse

låt mig
in se

lyft mig ur
låt mig färdas

det är så mycket jag kommit underfund med
in
sett

min oförmåga




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 231 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-07-17 01:42



Bookmark and Share


    J. Herward

En poet vars själ är en blödande lagun. Så oerhört snyggt och något helt nytt i mina ögon! Fantastisk dikt!
2013-07-23

  aol
du målar dikten så vackert med orden,
2013-07-22

  Nils Teodor VIP
Målande vackra ord flödar från ditt hjärta
Tack för att du delar med dig
2013-07-21

  Lars Hedlin
Mycket fint och bra
2013-07-17

    ej medlem längre
Ja jag håller med Eva,dina källor är alltid fyllda till brädden av berättandelust,tack!!!!
2013-07-17

    ej medlem längre
"vattenfingrar"
Vackert.
2013-07-17

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Din förmåga
att dikta ur sinnets djup
Ur ursinnet..kan man säga..
Är ojämförbar...
Detta är så vackert att läsa
ävenom där finns misströstan
nedstämda toner...
Så ljuder ditt instrument, dina ord
i en durnaturklang.
Och de bilder du målar, med dina ord,
skänker lisa åt själen. Tack, Själsöga

2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser