Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resa

Blås i visslan,
öppna porten
vänta, jag vill resa med

här i väskan har jag packat
det mesta av vad jag behöver

men tiden, stuvad i en koffert,
blev för tung att bära med sig

Jag tog i stället några drömmar,
för de väger inte mycket
och kan bli precis så vackra
eller hemska som jag vill

och jag har packat lite glädje
purpurröd och glittergul,

fast på dina lystna blickar
kan jag se att du vill ha den,
du vill plocka den i bitar
och fylla dina fickor

Men nu stänger jag min kappsäck
måste springa, tiden rusar
porten stängs om två minuter,
landgången är redan uppe,

jag tar avstamp, lämnar marken,
flyger över djupblått vatten.




Fri vers (Fri form) av Ailap VIP
Läst 490 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2013-07-18 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ailap VIP