Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte på lidandet i Syrien i morse, vad är då mina ...? Egen bild får illustrera Ljudfil; Bridge Over Trouble Water med Simon & Garfunkel---->


Min sorg är små gruskorn…

 

 

Just nu

i denna stund

medan solen

värmer hud

 

 

då lider andra stora kval

o gud, min gud

min Gud

 

 

av krigets fasor

förtryck och död

 

Förbarma dig

min Skapare

 

över människors nöd

 

 

’’’

 

 

min sorg är små gruskorn

mot berg av sten

 

din smärta är din

och min sorg är min

 

 

*

 

 

man ska inte jämföra

lidanden

 

det som bär

genom mörkret

är Din tröst

min Vän

 

 

 

ibland känns Du nära

ibland långt bort

långt bort

 

fast mellan våra hjärtan

är vägen

alltid kort

 

 

 

den slingrar sig

längs stigar

över broar – nära stup

 

längs bönens väg

jag finner Dig

 

 

Din kärlek - äkta djup

 

 

***

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 432 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-07-18 17:37



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Oerhört vacker, smärtsam och tröstande i ett.
2013-09-15

  Ljusletaren
Så bra du har ordat och det flera gånger om/ kram
2013-09-12

  Nina.H
Mycket tänkvärda rader..
orättvisorna är så stora..
Fin bild o musik till!
2013-07-31

  Sunlight
En genuin bön
i kärlek och medkänsla
2013-07-29

  Lärling
Instämmer i din bön.
2013-07-28

  walborg
Tack
2013-07-19

  Lars Hedlin
Mycket fint....
2013-07-19

    ej medlem längre
Visst är det grymt med alla krig där oskyldiga ska lida av så mycket grymheter.
Fin bön och vackert skrivet.
2013-07-19

    ej medlem längre
Så vackert och så fullt av tröst. Tack.
2013-07-18

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande bön...
2013-07-18

  aol
innerligt vackert skriftat och underbar sång,
2013-07-18

  Eva Helene VIP
Blir tagen av dina ord här, bilden är fantastiskt fin och musiken så väl vald.
2013-07-18

    ej medlem längre
Mycket vackert å må bönen leva!
2013-07-18

  Palett
En innerlig och vacker bön !
2013-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter