Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

diagnos










inte förväntar jag mig heller något annat
kaffe gör människotänder gula och
man får cancer av allt
CANCER!
jag bor i huset med radon
på natten glöder väggarna och mitt rum
mitt rum badar i färg
jag drömmer inte svart-och-vitt
jag drömmer inte alls
ibland bara svart
(när jag räknar takets area)
farligheten kryper fram under sängen
kunde tryggt suttit i soffan nu
inga tår utanför täcket, men
med en pläd som håller värmen
bestämma med en knapptryckning från filmernas sagor
och verklighet

någonstans mellan vardagsrummet och det andra
finns jag att hittas
kaffet har kallnat i magen
utan att mamma vet
min hjärtcancer är neon
du sprider dig i mig men ännu
ser mor och far på
nyheterna ikväll.
de tänker,
hon är säker inatt igen
sedan; OFF.

jag ligger kvar och du
tuggar.













Fri vers av Anachronism
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-23 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anachronism