Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

insiktens förbannade baksida ?




Skulle samtalsterapin vara obligatorisk
skulle inte många barn bli gjorda
iaf inte många som skrek
av förtvivlan ?

Bidde det så att insikt och medvetenhet
skulle ta udden av vår dragning
till vår motsats

av rädsla för backlash ?

Skulle vi sluta dras till idioter
som jag
som höjer och sänker mina medmänniskor
med samma glada hjärta ?

Krigen, våldet och övergreppen
skulle helt och hållet
äga rum på insidan

vårt omedvetna som ingen terapi lyckas fånga
skulle gå i kloster
bygga sig en isoleringscell
för att utöva mentalt hor
incest och supande och mördande
för att uppehålla rätten
till olydnad

ingen religion i världen
slår det omedvetnas tal
om att minnas vårt djur.

Men skulle inte terapin
kunna lugna oss
låta oss vänta på döden
i lugn och ro ?

Är det inte det vi just gör ?

Är det inte djuret vi plågar
för att få oss att tro
vi är människor ?

Är inte definitionen på en människa
DJURPLÅGARE ?




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-28 11:53



Bookmark and Share


  agneta pichler
vi människor är ju
Trotts allt djur

vissa mer än andra

men alla kan nog ta fram
Den primitiva sidan
om man önskar
eller är tvungen

så har vi dem psykisk sjuka
eller dem som
Inte har empati för sin nästa

har djur empati?


2013-07-28

  Marianne Räf
Många go´bitar i den texten.
Ett intressant dokument av
dagsläget.
2013-07-28

    ej medlem längre
Ungefär som överjaget plågar djupt ner i detet/djuret : )
Gillar verkligen din text.
2013-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP