Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stilla funderingar





om gud finns, hur fick hen den här idéen
varför skulle hen ha behov av att vi uppfyller hens skapelse
kände hen sig ensam
som en förälder som skaffar barn för sin egen skull
och tror den har rätt att bestämma över hur barnen ska leva
för att den själv inte kan
vad gör hen för synlig nytta om vi måste tro på hen
eller tvivla



om jag fyller mig med mat och dryck känner jag mig mätt
om jag super känner jag mig berusad
om jag låter andra fylla mig med prat känner jag mig tom
varför är det så



varför reagerar vuxna fortfarande snabbare på om barnen
tittar på hur vi kommer till jämfört med hur vi slås ihjäl
samtidigt som vi visar att vi inte kan uppehålla relationer



hur kan mammas trygga närvaro i barndomen få oss att tro
att vi har ett förhållande till oss själva...hur går mentalisering till



varför står vi inte ut med att livet saknar uttalad mening
bortom lusttillfredsställelsen...jag menar realitetsprincipen
va fan är det



varför tror jag att alla dessa mina funderingar hör ihop
och att svaret är tystnad



varför har jag behov av att uttrycka svammel när jag vet
att jag kommer att ångra dessa rader



varför lever jag



och så var vi där igen...




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-07-29 15:36



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Varför lever jag, är en konstruktion påhittad av djuret "människa". Det övriga livet på planeten ställer sig inte den frågan. Inte för att de är oförmögna att formulera sig, utan mer att frågan innerst inne är irrelevant. Varför ett "varför"? Vi skulle må betydligt bättre om vi istället skapade oss ett "därför", och lät detta vara en ledstjärna i våra liv. Vi, inklusive allt annat i universum finns till därför att vi finns till. Enligt min mening finns ingen bakomliggande mening. Vår huvudsakliga "uppgift" är att acceptera. Att leva våra liv. Precis som vilken växt eller vilket däggdjur som helst. Sedan är det ju upp till var och en att fundera, grubbla. Men något svar kommer vi med all säkerhet icke att finna. Det har vi inga resurser till. Låt det stanna vid ett mysterium. Andas, ät, älska och förundras. Typ.
2013-08-01

    Minbari
Jag tror att mångai vore lyckligare om de sluppit den typen av frågor. Om man kunnat bara leva sitt liv, nöjd som det är utan att inbilla sig att det är något mer. Så många liv det hade räddat både från självmord och krig.


2013-07-31

  Gerda Johansson
fantastiska tankar som BEHÖVER tänkas på - av alla. lyft upp dem! skrik ut dem! och ångra dem definitivt inte.
2013-07-29

  Marianne Räf
Dina rader behöver du alls inte ångra!
De var fina och satte fingret på - -
väsentligheter av idag. Intressant!
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP