Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skymning

hur du än försöker fånga

Det vackra i ett fotografi

Så förlorar du på vägen mellan ögat

Och linsen

Nuets skälvande magi

 

Kvällens alla färger

Samlade på en palett

Svävar ut i skymning

På duken de är ett

 

Så vacker är skymningen stundom

Att orden tystnar innan de tänkts

Att tankar stannar till stumhet

Innan de till förnuftet sänts

 

Så varligt är kvällen målad

Att bara sinnet det förstår

Kanske ord kan beskriva

Det världsliga ting ej förmår

 

I tystnad

Tvingas jag att vara bara mig själv

Njuta av det flyktiga vackra

På min kvällspromenad hem...




Fri vers (Fri form) av ~alruna~
Läst 148 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-31 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~