Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liljor på rad.

 

Innanför grinden står liljor på rad

och niger åt rosorna i rosa och rött

lansetterna de gröna på frodiga blad

ger stöd åt rosors grenar som dött

 

i ett fågelbad med vatten och sand

 ger sparvar oss kvitter och sång

snart de vågar äta ur vår hand

men gömmer sig snabbt varje gång

 

gräset är gult och väldigt illa skött

men med lite ansning lever det upp

att maskrosor sticka gör handen trött

och snart har vi höns men ingen tupp

 

grannsämjan vill vi behålla intakt

därför får hönsen leva i trist celibat

äggen vi plockar "Tack" har vi sagt

snart husse kommer med korn till mat

 

vi njuter i lugnet vid stugans bo

landar från stressens hårda bud

där dalar dunklet vid aftonens ro

när stundens värme nära vår hud

 

(c) tk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 298 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-08-08 23:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Målande fint, skriver du.
2013-08-10

    ej medlem längre
En text att stanna till vid och finna ro.
2013-08-10

    ej medlem längre
Tidlöst vacker harmoni
2013-08-10

  Lars Hedlin
Fint skaldat!
2013-08-09
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra