Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


I mognadens tid

Nu är mognadens tid.
Det falnar i dal och lid.
Det gulnar i åkerland.
Det lider mot skördeand.

Det skymmer fort om kvällen.
Höstklar blir himlapällen.
Luften blir tunn och sval.
Stjärnor tindra i tusental.

Flyttfåglar drar mot söder.
Asplundar flammar och glöder.
Blommor slokar i blomsterrabatt,
efter nattfrostnatt.

Jag är som en flyttfågel jag,
i väntan på uppbrottsdag.
Bort från mitt sommarland,
hän mot en okänd strand.

Det råder en sällsam frid,
i mognadens tid.

Ingvar Björkdahl


.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-13 15:22



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint skrivet om övergångens tid...
2013-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl