Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåbärsblå

Lilla älvan Blåbärsblå
tillhör de nästan osynliga-
de är mycket små

Hon sitter och spejar från
sin lilla gren och
sprattlar lite otåligt med sina sköra ben

Då hörs från marken en svängig melodi
Raggaren Frasse småsjunger tills han
brister ut i ett hest skri

När Älvan Blåbärsblå framför honom gör entré,
tappar Frasse i förskräckelsen sin nyköpta tupé

Hans ögon som egentligen är ganska små
blir stora som tefat
Blåbärsblå skrattar med allt som hon har
och stackars Frasse står
än idag alldeles
förstenad kvar.






Bunden vers (Rim) av Yarissa
Läst 284 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-08-16 18:51



Bookmark and Share


  Nina.H
Vackert och fint rimmat!
2013-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa