Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga fattiga barn, men fattiga föräldrar...



Skolan börjar, barnbidraget kommer den 20 augusti, barnen börjar den 20..Ja du min vän, det är lätt för dig att säga att man får planera, men när man inte klarar sig på försörjningsstöd, hur många fattiga mammor och pappor har en sparad slant den 19 augusti....

Mamman gråter, tittar på sina barn och önskar att hon kunde köpa nya skor, en ny tröja, till första skoldagen..

Men det var svårt att hitta på något extra under sommaren, en stor mjukglass var inte en självklarhet..
Vi bor i ett rikt land säger de, men alla människor har inte samma förutsättningar, inte alla har en krona sparad på sitt konto..




Övriga genrer (Essä/Recension) av genni VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-08-18 13:50



Bookmark and Share


  Connie
Otroligt berörande, jag kunde känna tårarna bränna bakom ögonlocken!
2013-10-02

  anits VIP
Så sant och mycket tänkvärt skrivet
2013-09-01

  peter markurth
sanningen
2013-08-26

    ej medlem längre
Ja, fattigdomen tär....
2013-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Vi bor i ett land där vissa alltid är rika no matter what.
2013-08-18

  KattenKin VIP
Vet hur det är...hur det känns, fruktansvärt! Funderar ibland på om skoluniform som i England vore bättre, men genom erfarenhet inom den egna familjen så kostar det tydligen också en hel del. Så minskade klyftor är det enda raka för människans värdighet. Bra text som behövs!
2013-08-18
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP