Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ebenholts

 

 

Natten är blinkande ljus och mörka gränder.

Likgiltighet är någons namn, död är tatuerat på främlingars bröst.

Murar är höga och murbruk blandas med trasiga nagelband.

Någon är för god för vår jord.

Fäll inga tårar min vän. Stegen är lätta nu.

Syret doftar bubbelgum och någon ler, för nu, nu är det äntligen dags. 




Fri vers av genni VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-02-05 01:52



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En text som börjar i mörka toner men där det vänder på sista raderna, det är som om ljus sipprar in i den täta natten och någonting bättre, något vackrare är på väg att ta form.

Fint!


2022-02-07

  lodjuret/seglare VIP
Det är så märkligt med 'talande' texter. En dag av möjlig sol eller snöstorm och så när den själv sedan läser så kommer 'svaret på ens fråga' eller i vilket fall som 'efter regn kommer sol' i ett vedertaget ordspråk. Likt en tavla att hänga på väggen eller en sådan där vederkvickande stycke musik. Sedan går förstås lyckosnöret av ibland, men även en tappad tråd kan ju kanske hittas igen, tas upp av blodet som sipprar så ur mängden trasiga sårkanter...
2022-02-05
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP