Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag Gud



Om du vore Gud
för en dag
javisst en klyscha
men i alla fall


om du knäppte
med
gigantiska fingrar
och fredsänglar
blev placerade
i alla gathörn


när nödsignalen gick
och alla vilsna
rädda
och frustrerade


galant
kunde glida in
och tanka
kärlek och lugn
ur deras munnar


tvätta
sina salta blodstänk
under deras milda överinseende
inget
mer badande
i blod
hat eller våld


idag Gud
ja idag var det ju du
som skulle vara
Gud
idag
håller vi ondskan utanför
smälter alla isar
och värmer oss i varandra


javisst
vi har skrivit det
sagt det förr
men i alla fall
det borde kunna gå


Idag Gud...




Fri vers av björk VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-08-19 22:28



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Det är oerhört mycket som blivit sagt förrut. Men inte på det här sättet. Varje ord penseldrag ton är unik. Och den här andas hopp och ilska på samma gång.

2014-02-21

  M M Mannheim VIP
Ja tänk om det gick. Men till dess får vi hoppas att Gud gör sitt jobb. Och att du fortsätter att skriva så vi andra kan hoppas på en bättre värld.
2013-09-08

    ej medlem längre
Saker är ju den att vi alla kan vara, om inte Gud själv, så en förlängning av den kraften. Vilket också många är, men det skulle behövas fler.
Bra ämne och vackert formulerat.
2013-08-27

  aol
verkligen en text som är så talande så bra skriftat vännen,
2013-08-26

    ej medlem längre
Bra!
Väldigt välskriven text...
2013-08-22
  > Nästa text
< Föregående

björk
björk VIP