Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny vår



Kung Bores kamp
att stanna kvar
har ingenting att hämta
när ljumma vindar övertar
och vårens klockor klämta

ett vårregns milda droppar ljuder
den varma fukten ångar
moder sol på varma strålar bjuder
som vita sippan fångar

ärlan som trippar på svartvita fötter
björken som diar
med törstiga rötter
dofter från jorden
mot oss stiger
jag vänder mig upp
mot solen och niger

säger
tack för att jag
ännu ett år
får känna
att det åter blir vår ....




Bunden vers (Rim) av björk VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-05-20 22:39



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Härliga ord om våren!
2021-05-27

  Sparvögat VIP
Underbart målar du våren i dina vackra ord...
2021-05-24

  Lars Thorelli VIP
Tack för en fint rimmad hyllning till våren som kärleksfullt doftar och längtar till varje poets känslopalett
2021-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till våren och livet.
2021-05-21

  helenita VIP
Så vackert du målar våren
2021-05-21

  Cikoria Blå VIP
En fint rimmad dikt som målar våren på ett träffsäkert sätt.

2021-05-21

  Kajan VIP
Här samsas det högtidliga och nära på ett fint sätt i en elegant vårhyllning.
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

björk
björk VIP