Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterns kamp



se vintern kämpar så tappert
men dess frostiga famn blir svag
då solen sprider sitt guldstänk
och mildaste andetag

ty redan har fåglar börjat
berätta om nalkande tid
då snö smälter bort i bäckar
och våren gästar oss blid






Fri vers av Pica pica
Läst 405 gånger
Publicerad 2006-03-06 21:44



Bookmark and Share


  noname_realmind
Enkel och varm med rimmande flyt...
En väldigt fin dikt om vinterns kamp mot våren som droppar sig fram.
Den känns som en sång :)
2006-03-16

    Mejja
....och vilken underbar titel till denna din text!!!
2006-03-13

    Mejja
Åh och Oh Denna andas mjukt värmande. Trollar bort snön utanför mitt fönster.
2006-03-13

    Margaretha
Mycket fint, mjukt och levande dikt om våren. Generöst och vackert!
Mvh Margaretha
2006-03-12

  Per Rydberg
Vackert och hoppfullt om den tid som ska komma, snart nog vill jag tro! Tycker om rytmen och rimmen!
2006-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica