Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huset utanför Flen


Huset har förirrat sig in i den moderna tiden
och förlorat hälften av sin värdighet
Men den som finns kvar räcker mer än nog

Det har en självsäkerhet som överlevt sekler
ett allvar som bevarats genom släktled och stormar
genom heta somrar och iskalla vintrar

Det har sina minnen och saknar inte
barnen som sprang ut och in över trösklarna
eller det nygifta paret som köpte sitt första sommarhus

Det andas stilla och tomt och betraktar
de trogna sädesärlornas
ungar






Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Odhner
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-23 16:55



Bookmark and Share


  Arja Söderfeldt
Fint.
2013-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Odhner
Gunnar Odhner