Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

återbesök









snart blev det kväll -

- de badade klart och klev ut
till en vit och en smutsig handduk
i köket spelade radion medan en av dem stekte
eller wokade

det här är ingen dikt om framtiden
den handlar mest om två människor
utan några andra val

när det osade gick de igenom arbetsdagarna
och slängde dem som köttstycken
åt det sista solljuset
vardagen kämpade för meningen mellan halvstängda persienner
deras 29:e första augusti tillsammans slutade brandgult
orange

medan någon pratade strimlades den andra
persiennernas skuggor talade sitt tydliga språk
historier låg på rad mellan skuggorna
och ljuset

han släppte plötsligt stekpannan
inget ljud

och då

scenen skakade när deras fingrar började agera
rekvisitor läckte smuts

de tog ett till bad
kajornas vingar applåderade
som flygande kastrullock över staden









Fri vers av Anachronism
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-24 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anachronism