Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Falkenberg simmade trollska vattendjur

Igår sänkte jag min kropp
ner i det morgonfriska havet
det som låg stilla och djupblått
redan iklädd höstens klara färger
En jättelik brännmanet
seglade stilla lite längre ut
med sina långa tentakler sakta böljande
i samma takt
som mitt hår
Jag lät mig flyta på ytan
så varm inuti
med den bitande kylan
som ett ömsint skal
Lät all min oro sippra ut
och blanda sig med det salta vattnet
Jag öppnade mina ögon
och såg de silverskimrande klipphällarna
ligga som valryggar
i solglitter
och världens skönhet trängde in
i mitt hjärta
lät mig för en stund
vara här och nu
och ett
med alltet




Fri vers (Fri form) av Bellissima
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-26 12:35



Bookmark and Share


  PPQ
vattnets magiska inverkan vackert skildrat
2013-08-26

  SatansSon VIP
ballt. just i falkenbrg kysdte jag havet. rösten sa åt mig. jag var på vandrarhemmet där en vecka 1996 i september.
2013-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima