Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sången till livet

Hör sången till livet
från buskar och träd
små hitkomna fåglar
bringar ro till var själ
det kvittrar så vackert
i vårvindens närhet
skingras gör molnen
när naturen ger sitt väl

Hör sången till livet
på en grammofon
texten om kärlek
ger en skön harmoni
två själars möten
under ekars grönska
så vackert det blir
en känslornas symfoni

Hör sången till livet
längs vägen du går
där syrsorna spelar
sin höstserenad
och rofyllt det känns
i stjärnornas närhet
den givna kärleken
blir en ljuskaskad

Hör sången till livet
där vågorna finns
vågskvalp mot klippor
från klarblått vatten
stranden känns härlig
under himlens manér
musik från stjärnorna
sprids genom natten

Hör sången till livet
där spelmannen går
musik från ett dragspel
vid månglarnas torg
en samling av människor
de roar sig en stund
det spelas av glädje
här finns ingen sorg




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1988 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-08-27 02:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbar poesi
2013-08-31

    Mia Sedvall
Verkligen fint, gillar:))
2013-08-28

  aol
underbar är din kärlekssång till livet,
2013-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Underbara tongångar..."till livet"...
2013-08-27

  Chawa VIP
En alldeles bedårande sång till livet! Jag kan känna kärlek i fågelsången, i musiken, hos de som är förälskade, i naturen hos blommorna och träden och bland stjärnorna och bortom, och så klart i den sanna varma glädjen!! Ja kärleken är sannerligen sången till livet!! Tack för en dikt fylld av mycket värme och lycka!
2013-08-27

  bumerang
JA, kärlek hittar vi överallt,
som du gör här ,
Ifall vi öppnar oss för densamma.
2013-08-27

    ej medlem längre
En underbar hyllning till livet.
2013-08-27

  Eva Helene VIP
Skön poesi !
2013-08-27

  Nina.H
En härlig sång till livet i dur!
Mycket vackert!
2013-08-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
En glad melodi
precis vad vi
behöver!
Tack!
2013-08-27

  agneta pichler
härlig morgon poesi
av en av mästarna
här på poeter..
2013-08-27

    ej medlem längre
Så vackert......
2013-08-27

  Magica VIP
Du får livet att låta så enkelt. :)
2013-08-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO