Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


AFTONRO

Som ett öga,
mörkt och klart,
ligger tjärnens vatten.
Tvenne svanar simmar där,
söker ro för natten.
Fann
i skogens tysta tjärn,
för nattens faror
skydd och värn.

Liksom fågeln
söker jag
att till källan hinna,
för att innan natt
mig nått
ro och trygghet finna.
Och jag fann,
den väg som bar,
fram till källan,
frisk och klar.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-30 20:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint och rofyllt..
2013-08-31

    Dan Myrbeck
Vacker vers.

Läs gärna min "om"
som landshövdingen
här i Östergötland
skickat till kungaparet.
2013-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl