Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det du ser, ser jag.

Inser du att du aldrig ser så mycket som du vill.
Inser du att det du ser i dina ögon, ser inte någon annan med sina.
Men det den andre ser med sina ögon, är för dig en hemlighet.

När du ser en lampa, ser jag ett ljussken.
När du ser en bil, ser jag en kraft av energi.
När du ser ett barn, ser jag en framtid.
När du ser en vuxen, ser jag en lärdom.
När du ser rader av ord och ingenting, ser jag det som för mig är och förblir allting.
När du ser killen/tjejen du håller kär, ser jag lycka.
När du ser dig själv i spegeln, ser inte jag dig så som du ser dig.

Inser du då, att när du möter mig på gatan.
Har vi sett samma saker, men tolkat dem olika.
Vi har känt samma lukter, gått på samma gator.
Vi har skakat hand med samma personer.

Vem är du då?

Du är mitt öga.
Jag är min hjärna.
Tillsammans är vi MIG.




Fri vers (Fri form) av Dreamwriter
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-02 21:38



Bookmark and Share


  cancertid
Sjukt bra!
2013-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Dreamwriter
Dreamwriter