Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bombattentat i sömnen.

var det en jordbävning
som fick hela marken att skaka
och alla fönsterrutor i lägenheten att skallra?

det dånade i hela området.
allt kändes plötsligt så ostabilt,
som om jorden själv försökte säga henne någonting.
hon förstod bara inte vad.

kanske fanns det heller ingenting att förstå,
kanske var det inte alls en jordbävning
som orsakade oroligheterna,
utan ett krig som brutit ut
och tillintetgjorde lugnet och glädjen
i den lilla flickans annars så trygga hem.

någonting var det som var fel i vilket fall som helst
och det fanns ingenting för den lilla flickan att göra.

hon gömde sig därför under täcket i sin säng,
blundade.
rädd för vad som skulle hända därnäst,
rädd för vad som skulle hända om...

hon öppnade ögonen och drog bort täcket
från sitt tårfyllda, nyvakna ansikte.
himlen utanför var täckt av tunga,
svarta moln.
då och då lystes himlen hastigt upp
för att lika snabbt bli svart igen
och med fyra, fem sekunders mellanrum mullrade det på håll.

det var bara åskan
som elakt hade lurat henne,
jordbävningen och kriget var långt borta nu.
de var bara fantasier i en av alla hennes mardrömmar.

paniken den lilla flickan känt när hon sov
släppte sakta taget om hennes bröst
och innan nästa muller ebbat ut
hade hon somnat om igen.

resten av natten skulle bli lugn och trygg,
helt utan mardrömmar.

åskan skulle dock fortsätta länge till.




Fri vers (Fri form) av Karolinas fina
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-03 23:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karolinas fina