Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sörjda själars sista seglats




Vid tidens horisont tog vi farväl
Livet runnit bort som vatten
En sista resa för sargad själ
Vars fotavtryck försvann i natten


Att söka en väntande viloplats
På sörjda skepp i vågors famn
En okänd solnedgångs seglats
Mot lockande ljus i fjärran hamn


Vem vet vad som står att finna
Där oceanen ligger ändlös
Kommer inre låga ännu brinna?
En evig gåta ännu olöst


Slår vågorna mot skrovet än?
Vindarna mot mastkarl?
Leder fyrars sken till saknat hem
Eller vidare mot massgrav?


Ingen visste då de försvann i horisonten
Ingen kommer någonsin veta




Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-05 04:44



Bookmark and Share


  Filosofen2
Oj oj oj vilken förbannat bra dikt!!!
2013-09-25

  Drömfångare
Oj, den är liksom ödesmättad. Gillar "Leder fyrars sken till saknat hem
Eller vidare mot massgrav?"
2013-09-24

  Nina.H
Stark och gripande!!
Den här var fantastiskt
bra! Applåder!
2013-09-07
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP