Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett falskt kontrakt..


En dikt ni aldrig skulle vilja skriva (2013)


När himlen rämnade
var det vanlig måndag
det var morgon
och rätt soligt

men ingen sol
fanns i de sinnen
som satt sig
i rörelse den dagen

konflikten var ett faktum
långt, långt innan
jag ens lyfte telefonen
sen bräcktes en vulkan

vi skrev kontraktet
en sex veckor innan
det var dags att börja
men dom skrev falskt

en kandidat var säkrad
nu söker vi efter nästa
det var deras strategi
katastrof från första början

en flytt till obygden
som blev helt ogrundad
ett hem i kartonger
som nu känns blytunga

det är den verklighet
som kan uppstå
när fel personer
får för mycket makt

när människor blir kalla
och drivs av pengar
och inte av sina hjärtan
då har vi förlorat..

mer än våra liv..




Fri vers av Järnkatten
Läst 327 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-09-07 02:53



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Mycket bra om vardagskaosets baksida
2013-09-12

  Anna*
Falska kontrakt är bedrägliga men vanligare än man kan tro. Tragiskt att det drabbar så hårt! Fint skildrat!
2013-09-08

  agneta pichler
ja du

människor som styrs av falskhet
och makt får man föröska undvika..

2013-09-07

  LenaJohansson VIP
starkt o bra skildrat
2013-09-07

  limerick
Så starkt!
2013-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten