Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Råd till ett barn

Älskade lilla barn
se på allt som du har
upplev friheten, oskuldheten
då du inte fått erfara livets hårda dar

Lev som om morgondagen
inte blir den andra dagen lik
imorgon kanske du bor på gatan
eller blivit ohyggligt rik

Försök njuta av tiden
du som ännu lever för idag
men älskade lilla barn
väx inte upp
och bli som jag




Fri vers (Fri form) av Cikoriarot
Läst 557 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-14 23:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar dikt med sorgligt slut.
Goda råd, men tyvärr har vi ju ingen kontroll alls vad som kommer att hända detta lilla barn. Vi har inte ens kontroll över våra egna liv.

2013-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Cikoriarot
Cikoriarot