Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hösten


Flagor av ett liv

Lövens gröna färg bleknar bort.
Höstens kyla gör träden gula.

Sköra, tunna blad singlar långsamt ner mot marken.
Bildar ett täcke av flagor av ett liv.

En grön och varm sommar har blivit höst.
De gröna nyutsprungna blad som vaknade ur sina knoppar ligger nu på marken döda och förmultnar.

Deras tid att finnas till är kort, men deras moder, trädet,
föder nya knoppar nästa år.

Även om kölden är svår
Kommer det alltid en vår.






Fri vers av Ballongen i skymningen
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-15 19:24



Bookmark and Share


  menspoeten
Väldigt vackra rader:)
2014-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Ballongen i skymningen
Ballongen i skymningen