Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Relativitet...

 

 

 

Bevittnar ivrigt vetenskapsnyheter
som talar om vår relativitet;
en sanning och en aktualitet
trots att det format oss i evigheter.

En resa från atomer till planeter
med gränslös glans av skapelsens estet,
men mitt i existensens gränslöshet
så ger mig bilden andningssvårigheter.

För mellan obegriplig kvantfysik
och skönheten i sfärernas musik
så klarnar plötsligt varats hopplöshet.

Om allting som vi ser är relativt
och allt vi gör är lika subjektivt,
då finns det ingen ömsesidighet.

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-19 00:54



Bookmark and Share


  Nanna X
en tänkvärd reflektion. själv brukar jag säga att det mesta är relativt.
2013-09-19
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE