Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigheten




Säg mig vandrare, vad är det du eftersöker?

Det är de eviga frågorna
med sina tidlösa svar,
som renar själen nykter klar.

Säg mig vandrare, vad är det du där möter?

Det är evighetens inre lockelse
som döda ting och pengar
ej kan uppnå med sin frestelse.

Säg mig vandrare, finns det fler
som du så visa?

På det vill jag svara dig så här;
De som du kallar så visa,
finner du överallt omkring
med hjälp av tålamodets ödmjukhet.
De finns alltid, försvinner ej
vad som än i världen händer.
Ty det är en sanning, var så säker,
som ingen förmår att bryta isär.

Säg mig till sist vandrare,
hur långt ska du fortsätta din resa?

Min vän som frågar, en ändlös resa
saknar ett givet avslutat mål
och slocknar ej ut varefter
som ett tillfälligt brinnande bål.




Fri vers (Fri form) av nasta
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-20 17:44



Bookmark and Share


  Angela Bohlin VIP
Mycket fin... eloge!
2013-09-20
  > Nästa text
< Föregående

nasta
nasta