Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallt...

 

 

 

Det nyper lite konstigt i min näsa
en mycket tidigt morgon på den hållplats
som nyss var ljus och varm, men nu har ersatts
av något mörkt och kallt som börjat jäsa.

Det väser om en årstid som ska kväsa
den sista sommardagen med dess motsats,
där kroppens rofylldhet på nytt har utsatts
för allt som natt och köld vill föreläsa.

Försöker undfly genom att betrakta
de minnen som jag ännu har intakta
bland alla bilderna på iPhoneskärmen.

Med blicken djupt försänkt i solvarmt vatten
så väntar jag på spårvagnen i natten 
med hud som sorgset saknar sommarvärmen.

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 320 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-24 21:56



Bookmark and Share


  OmE
Mycket riktigt, så slarvigt av mig.
Tack för påpekandet.
Åtgärdat.
2013-09-25

  "Silver" VIP
En vardagssonett i tiden!

Sonett kan skrivas om nästan vad som helst, tror jag, och det är roligt när den moderna tekniken letar sig in i det gamla versmåttets rader. Tredje strofen är en favorit!

Rad 12 saknar ett (vad det nu heter ...) taktslag? (Ursäkta min bristande kunskap i terminologin). Medvetet?

Tack för god läsning!
2013-09-25

    Amisan
Näsan, blicken, huden - kroppens utsatthet i höstkylan, och så den artificiella flykten... Bra!
2013-09-24
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE