Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mardröm


Franz Schubert (1797-1828)

Sånger för piano och kvinnoröst.
Jag drömde att det fanns en yngling på tjugo år.
Hans namn var Franz Schubert. Han dog mycket ung.
Han komponerade musik som bedövade min själ.
Han förlamade min kropp med sin musik.
Jag sade: Ingen tjugoåring kan göra sådan himmelsk musik.
Jag måste befinna mig i en dröm.
När jag vaknade upp och börja fråga om musiken i min dröm
så svarade alla: Den musiken existerar inte, Schubert har aldrig levat.
Varför väcktes jag ur min dröm?




Fri vers (Modernistisk dikt) av EssoBesso
Läst 322 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-25 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EssoBesso
EssoBesso