Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En påhittad vers



Om kärlek varit kapital
Vore jag en kommunist
Less på rättvisebrist
Att vissa äger allt
Och andra kommer sist


Om mänskan varit ord
Vore jag en aforism
Skriven om tidens pennalism
Hur den skändar och förstör
Såväl hopp som vänner dör


Om tid varit pengar
Vore jag en miljonär
För ingen är ju någonsin här
Och delar tiden
Som till mig har blivit given


Om livet varit enkelt
Vore jag en lycklig man
Som sätter ditt hjärta i brand
Tar dig i min hand
För att lämna detta land


Inget geni krävs för att förstå
Att förra versen är hittepå
Så jag halsar spriten
Stillar glöden
Och möter den bleka leverdöden









Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-09-26 23:01



Bookmark and Share


    Amisan
Jag älskar dina implikationer och kan nog sitta en stund till och fundera om dina villkorssatsers samband och sanna eller falska värden. Smart, filosofiskt och med ett språk som verkar komma så naturligt för dig! Bra!
2013-09-30

  Nina.H
Fina verser.. både med ironi
och allvar.. Gillar!
2013-09-30
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP