Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt varande




Var vilar orden
min penna har fött?
Var landar tanken
som sinnet har flytt?

Vem sjunger sånger
som läpparna fann?
Vem hör nu toner
mina strängar slått an?

Var är kusinen
som nornorna dömt?
Var finns hans minne
när vi andra förglömt?

Vem kysser kinder
jag lämnat därhän?
Vem vårdar såren
som flickan begrät?


Lotsar du lammen
Som av herden försakats?
Stillar du skammen
Mina handlingar skapat?


Allt jag har varit
Vem ser det inatt?
Allt som jag vidrört
Var blev det sen fört?







Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-09-28 16:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text med tankar som berör.
2013-10-04

    Amisan
Eviga frågor i varandet...du sjunger så lekande lätt fram din poesi och så rytmiskt, naturligt som en porlande vårbäck! Imponerande!
2013-09-30

  Nina.H
Dikten har en fin melodi.. vackert!
2013-09-30

  Ordregnspoeten
Vilken fantastisk filosofiskt eftertänksam betraktelse. Du har verkligen fångat något. Skickligt gjort!
2013-09-28
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP