Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fördomar


Jag begår sällan självmord

Jag tar sällan livet av mig själv
Jag runkar inte heller särskilt ofta.

När jag var barn talade man om synd.
Självspilling, självbefläckelse
det var allvarliga synder
värd allas förakt.
Självspillingen, den som begick självmord,
möttes med förakt: Det kräket tog livet av sig.
Självbefläckelsen, att onanera, stod lika lågt i rang.
Onan, som spillde sin säd på marken, han blev
halshuggen. Gud jag lovar, jag ska aldrig
göra det igen. Gud, jag lovar en gång till
och en gång till!
Nuförtiden tar folk livet av sig utan att skämmas,
man runkar till höger och vänster
uppmuntrade av psykologerna.
Prästerna dom tiger, förstår och förlåter.
Jag går inte och hänger mig,
jag runkar nästan aldrig.
Mer av lättja än av moral.




Fri vers (Fri form) av EssoBesso
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-30 08:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EssoBesso
EssoBesso