Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Författarens förbannelse




Fördragna gardiner, förlovad med sitt fängelse
i mörkret famlade hans penna
framväxta fabler, fyra väggars befrielse
från dem flydde fantasin

Under förlupna nätter, försakad av sin omvärld
tecknade han tillvaron i trånande färger
förtärd av vanföreställningar, förföljd av tankefoster
från vilka ingen flyktväg fanns

Förälskad i författande, förförd av ordens flöde
fann han fördolda minnen i floden
förlorad blev hans framtid, försent att återvända
frihetsnycklar föll i okänd strupe

Inga hyllningsverser diktades till en vriden värld
och med sista sidan skriven
släppte han fjäderpennan och försvann i tystnad
inte en droppe följde

















Bunden vers av anathema VIP
Läst 715 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-10-01 15:51



Bookmark and Share


  aol
Så träffande skrivet om våndan och befrielsen att skriva, riktigt berörande med både djup och stor känsla.
2016-07-19

  Kim VIP
En allvarlig historia som slutar med en klatch av humor!
2013-10-03

  träsnidaren
Rytmiskt, effektivt och mycket snyggt skrivet.
2013-10-02

  Nina.H
Wow.. vilken bra story, snyggt
författad, målande poesi, vackert
språk.. Allt från "förlovad med sitt
fängelse" till slutet där han tappade
fjäderpennan och sista raden.. är
fantastiska!!

Borde bli en av de mest
"uppmärksammade" eller "utvald"
med en guldstjärna!

En av de bästa texter jag läst.. så
bokmärket är självklart!
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP