Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En högkänslig personlighet fixar inte att vara oberörd av musikens starka uttryck.


Nattviol och tango

 

Smäktande saxofon smeker

toner av Lars Gullin,

orden är Ylva Eggehorns

och du sitter mitt på parkett

lyssnar, betraktar

jag tar inte miste på dina ögon

vemodstoner om det liv vi inte fick

kan inte värja mig

gråten kommer

inte i stilla rinnande tårar

utan häftiga konvulsioner

 

APPLÅDER

 

Abrazo, blundar

ser dig och mig i Buenos Aires

salida

jag med sträv knut i nacken

och lång svepande kjol

du med röd scarf runt halsen

jag biter hårt i rosen i min mun

besk saft gör slemhinnorna sträva

jag biter hårdare

känner sötman från blodet

när taggen sticker djupt in i läppen

 

APPLÅDER, PAUS

 

Skyndar till logen

tvättar bort

tårar

rossaft

blod




Fri vers (Prosapoesi) av Amisan
Läst 262 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-05 01:24



Bookmark and Share


  Georg Möller
Den taggen gick hela vägen in... den kändes, tack! Lyssnade på Miles Davis när jag läste den, men ikväll åker Gulinplattorna fram. Härligt ärligt språk med en befriande raktframhet som lämnar precis det där som hänger i luften att formas av läsaren - fria tankar att ramas in av dina ord...
2013-10-08

  Lars Hedlin
So wild and free!
2013-10-06

  the fool on the hill
Gillar rytmen, vacker.
2013-10-05

    Lone Wolf
Väldigt snyggt av dig lady!

// D
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Amisan