Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår av liv

midnattspromenad
kommer in, tänder inte ljuset
soffan känns så mjuk i natt
vinet ljumt i strupen

nyss därute fanns de där
tonerna och orden
satt på varje gren och strå
sköljdes ner i öppet sinne
av ett dugglätt sommarregn

solcellslamporna har tänts
kroppen vilar äntligen
skaparlusten skriker
vill berätta om det hemska
som drogs till sängs med solen

skärmljuset så skrämmande
det trolska så långt borta
men en narig nagel orkar än
rista ett livstecken

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Amisan
Läst 324 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-06-26 00:13



Bookmark and Share


  petter rost
En förödande vacker dikt! Den smygande vändningen i den vackra dikten, från de två första strofernas stillsamt behagfulla stämning till de två senares allt djupare borrande ner i ett nästan paniskt tillstånd. Hela dikten talar till mej ur den blodfyllda, motsägande enheten skönhet-smärta med referenser och ett bildspråk som etsar sig in... Sommarlätta duggregn känner väl de flesta av oss igen – men "dugglätt sommarregn..."
2015-06-27

    ej medlem längre
Den andas en sådan tid att inget finns egentligen att säga mera än att du skall skriva mera
2015-06-27

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
liv och skrift och tecken
nog kan minska skräcken
fast som tunna täcken
2015-06-27

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit! KRAM
2015-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Amisan