Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Datortomografi


Kontraster

På cocktailparty, utan mingel, utan småprat.

Vi står inte, vi sitter tillsammans.

Fullständiga främlingar.

En stor tillbringare

kontrastvätska

bredvid var och en av oss

för den närmsta timmen.

 

Kontraster är även vi som sitter här.

Fast någonstans inom oss är vi så lika.

Människor. Av olika orsaker är vi här.

Flickan från akuten med magsmärtor.

Den ambitiösa karriärkvinnan med viktiga papper och Ipad.

Herren i hörnet så osynlig och välklädd och som från en annan tid.

Är det bara jag som vill prata, vill veta, är nyfiken?

Fast vill jag det? Vad händer om jag får veta?

Kan jag ta hand om det jag får och ge tillbaka?

 

Jag vet ju inte ens själv varför jag är här.

Mitt krossade hjärta kan inte lagas på sjukhus.




Fri vers (Prosapoesi) av Amisan
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-10-05 18:11



Bookmark and Share


  Anders Granström
Vackert tydligt målande bilder för mitt inre, igenkännandefaktor stark - känsla och hjärta hamnar mitt i...allt.

Kanon!
2013-11-06

  petter rost
I väntsalar och väntrum, öht där människor samlas i väntan, t o m i köer, uppstår ofta ett slags tigande gemenskap. Detta tigande mingel ger du röst, Diana, med ett språk som hade fått Tomas T att undra när ha skrev detta...

Kontraster är även vi som sitter här.
Fast någonstans inom oss är vi så lika.
Människor. Av olika orsaker är vi här.

En matta av lugn att sjunka ner i är dessa rader i en orolig text. Det är väldigt vackert!
2013-10-06

  Lars Hedlin
Så nära i känslan!
2013-10-06

  träsnidaren
Tycker mycket om texten. Berör.
Om att komma åt och "lära känna" nya människor.
Hur fan gör jag?

Du fångar upp det förträffligt.

Sista raden är ett mästerverk.
2013-10-05

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Ja precis känslan i ett väntrum
vilka öden som finns innanför
välstrukna bröstfickorna
Artigheten och kölapparna
utanför ett labb där öden avgörs
Tack
2013-10-05

    Lone Wolf
Djupa tankar på ett ytligt party...
Fint av dig som vanligt!
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Amisan