Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tyst, åh tyst ej störa...


stillhet må förföra...




stormen tjuter, utanför
men här inne, den ej stör.

lugnet myser i vart hörn,
må nu inte ron få törn.

hunden sover, katten spinner
jag nå'n sorg ej minner.

vikande jag leder rätt,
rädslan mot reträtt.

långsamt jag till sömnen går,
och så gott jag redan mår...

... kroppen, stilla reagerar
och i moll den stagnerar.

något litet, förändras sakta
som mitt mod förmå ej vakta.

och i dur jag hastigt vaknar
ropar halleluja, så allt raknar.

dock en dag, jag segnar ner,
kroppen min, förmår ej mer.




Bunden vers (Rim) av queenia
Läst 385 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-11 05:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En bra och stark text!
2013-10-11

  aol
gripande stark läsning
2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia