Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten

Det vackraste är
känslan av vemod
det röda, bruna, brandgula
som snart ska förmultna

Det skönaste är
lugnet som bäddar in
hjärtat och själen
tills ljuset återvänder

Det värsta är mörkret
som döljer detaljerna
i det piskande regnet
och den tjutande vinden

Det hotfulla är
trädskuggorna som
dansar bakom
slutna ögonlock

Det är inte ensamheten
som är det som tär
det är ensamheten

 

YM Bohman-13

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Njord
Läst 308 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-10-11 11:59



Bookmark and Share


  ULJO
Fint förmedlat i höstens toner
2013-10-11

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Instämmer!
(Utom möjligen det sista, för det förstår jag inte:-))
2013-10-11

  RitaBrunner
Det vackraste, det skönaste, det värsta och det hotfulla med hösten! Här benas de upp på ett förträffligt sätt.
Sista strofen gör mig konfunderad:
"Det är inte ensamheten
som är det som tär
det är ensamheten"

Men det är nog jag som är trög och inte fattar :p
2013-10-11

    ej medlem längre
Bra fångat!
2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER