Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ljuset slocknat



Öppna min dörr
om du den hittar

titta in
om du vågar

Mitt yttre är inte den jag är
Det är gömt där innanför

Har byggt ett hus
Den saknar dörr
Men där finns
ett stort fönster

Där lyser alltid ett ljus
brukar se hur lågan dansar o leker

Nu har ljuset slocknat
fönstret är lortigt
kan inte titta in

Färgen flagnar
en ruta är sprucken

Det är mörkt, tyst och tomt
vinden viner
kylan tränger in ända till märgen

ingen letar efter dörren
ingen bryr sig om vad som finns där inne

Det är bara väggarna, golven och taket som vet
de saknar ljuset, stegen och värmen
ljuden av skratt
barn fötter som springer på golvet
sång och morfars berättelser
De minns dagen då ljudet slocknade
sorgen
hatet
ilskan
hopplösheten
skulden
Tog över
Mörkret la sig över huset
kylan kom
allt blev grått
tomt öde
man kan höra grinden slår
korparna sitter i den stora Eken på gården.
Taket på uthuset har rasat
i skorstenen har kråkor byggt sitt bo
SORGEN har tagit över
ljuset har slocknat
kommer det någonsin att lysa igen.......




Övriga genrer av smultroneken
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-11 15:00



Bookmark and Share


  Osvalds_Dotter VIP
Jag vet vart din dörr finns
och jag vågar gå in,,

Jag tar med ett ljus,
sätter det på ett bord,,

Virar in din frusna kropp med
en varm filt,,

ger Dig något varmt att dricka,,

redo,,

att lyssna

om så med tystnaden

tillsammans med Dig.
2013-10-12
  > Nästa text
< Föregående

smultroneken
smultroneken