Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt försök till översättning av Rammstein's suveräna låt Seemann.


Sjöman

Kom i min båt
En storm stiger
ur dunkelt hav
Vart ska du hän?
så ensam / du du går i kvav
Vem håller din hand
om havet blir din grav

Vart ska du gå?
Så gränslöst iskallt hav
Kom i min famn
medans båten går i kvav

Nu står du där in vid rodret
med tårar på din kind
Solen är på väg uppåt
och hösten vind sveper in

Kom i min båt
din längtan är min skatt
Kom i min båt
Jag saknar så ditt skratt

Nu står du där in vid rodret
med tårar på din kind
Du strålar ut i ljuset
och tiden står helt still

De talte för din mor
sanningen så hård
i slutet är jag alena
tiden står helt still
och jag är kall




Övriga genrer (Översättning) av Johan Brodd
Läst 326 gånger
Publicerad 2013-10-13 03:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Brodd
Johan Brodd