Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad våld ens kan göra

Åh herre du milde
vad är det som sker?
För världen den brinner
och våld når till fler

Förtryckt fördom får folk
fanatiska fäkta
inse ej de strida mot
egna hjärnceller defekta

De ser religionen som
en bärande balk
Ett hatiskt objekt
som bestridas skall

"En annan tro? Nämen fy!
Du ska dö må du tro!
Betala skatt eller fly
långt bort från ditt bo!"

Vad är det de går på
nåt nytt jävla knark?
Börjar stam samhället
att växer sig starkt?

Beter sig som idioter
som bör spärras in
nyckeln den borde
faktiskt smältas ner!

Lyssna på mig, jag
förstår faktiskt tron
Är ateist själv därför
tar jag mig ton

Talar ut emot ondska
som i vår värld slagit rot
Som vill få oss att se
alla kring som ett hot

Vi är skapta att leva
här på vår planet
som en kohesiv ras
liten stor, tunn och fet

Som en enda enhet
vår ras kan nå långt
så länge vi skiter
i de som ser trångt

För de har inte den
intelligens som
krävs för att kunna va
snäll och from

Arat? ceva dragoste
salang-eul jom boyeo
En värld många länder
ändå tycks vi förstå:

Att kärlek är viktig
så tappa ej sans
Sluta kriga gott folk
ge freden en chans




Fri vers (Spoken word/Slam) av Johan Brodd
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-16 07:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Brodd
Johan Brodd