Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordvalets betydelse


Bröstcancer ajö!

Min Farmor dog i magkräfta.
På slutet luktade hon och låg i sängen.
Jag såg framför mig hur kräftan kröp omkring
och nypte sönder hennes mage
med sina stora starka klor.

I dag säger man till barnen
att mamma har fått böstcancer
Vad ger det för bilder?
Något nytt, något främmande
som jag inte kan förstå
Vi befinner oss i kräftans vändkrets
inte cancerns vändkrets.
Jag vill ha tillbaka min kräfta
- Mamma har fått tuttkräfta - inte bröstcancer
- eller snippkräfta - inte livmoderhalscancer.
Jag förstår vad som händer
och jag vet att det gör ont.
Mamma, jag ska fånga kräftan
och koka den!
Sen blir allt bra igen!




Fri vers av EssoBesso
Läst 303 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-13 07:35



Bookmark and Share


  Madjori
Ont, det gör ont....
Din text är så målande
som ett penseldrag i moll.

2013-10-13
  > Nästa text
< Föregående

EssoBesso
EssoBesso