Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden hämtat ur mitt bildarkiv med tatueringar. tro på mig...


då ja, var ja, och nej var nej...

- se sanningen, säger du,
och famlar i blindo efter mig,
att ta kontroll över!

Kan aldrig någonsin, fånga
något så odelbart, men mångfaldigt
som en människas sanning.

Aldrig kan hon bli någons rättighet
att äga och nyttja till makt
och anspråk.

Dock utnyttjas hon, säljs hon
som en sköka för lägstbjudande
på torg, i kyrkor, fullmäktige,

Ja, i rättssalar, och plenisalar,
nyttjas hennes rätt, hennes dygd
att makten ta över någons själ.

- Tro på mig, skallar ropen,
viskas det, lipas i kör, TRO PÅ MIG,
medan hon trippar sakta bort -

genom hörnets mörker ut
till gränden för att skämma,
gråta ut, förgången oskulds tid.

- då ja var ja, och nej var nej -




Fri vers (Spoken word/Slam) av queenia
Läst 370 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-10-14 15:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och berörande
2013-10-15

  PPQ
så kul att få läsa något nytt av dig och ja du är minst lika stark nu som då i uttryckets alla bemärkelser
2013-10-14

  Anna*
Sorgligt och starkt gestaltat - så är det men borde inte vara så. Du rör upp känslor som sig bör och därför tycker jag att det är värt att applåderas!

2013-10-14
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia