Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna dagen här igen



Fukten efter regnet,
löven som har fallit,
lukten av all jord

Sommargrönt och sommarskönt
är brynt i brunt och gult
och rodnar stundtals
över fukt och fult

Skatan svartvit och i all hast
bildar effektfullt sin kontrast
och lyser blixtlikt till

Alltså denna dagen här igen
som om hjulet snurrat,
som om allt består
på något hemligt sätt
från år till år.

Ögonblicken förvirrar
i spegellika skärvor
och tiden sig förirrar
mellan då och nu.









Bunden vers (Annat versmått) av Jan Widströmer VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-14 16:40



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Sköna vyer iakttager du i höstens skog och mark.
2013-10-15

  Lena Själsöga Keijser
dina ord sjunger
nästan

dessa strofer är nog vackra höra
läsas med röststämma
2013-10-14

  Anna*
I spänningsfältet mellan nytt och gammalt, nu och då, det som varit men som ändå består. Snyggt!
2013-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP