Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ville konservera doften av honom

På samma sätt som jag spar på fryspåsar

jag tagit med från Ica för att de kan

komma till användning, eller

som jag snålar på semesterdagar

för att ta ut dem vid absolut rätt tillfälle

som aldrig kommer

så ville jag konservera doften av honom

bland sängkläder som inte rörts på veckor, eller

timmar eller år

för fotona har jag plockat bort men ibland

lämnar jag samma spår som han gjorde i badrummet

för att lura mig själv en millisekund om att allt är som vanligt

när jag går in där nästa gång

och jag glömmer bort att det var jag som var där sist

och inte han

och rummet och sängen däruppe jag sparat på var det dags

att söka upp för smärtan och längtan var outhärdlig

och däruppe var allt som han lämnade det, han tog med

dunkudden och lämnade

örngottet

täcket

 

 

Jag öppnade dörren. Ingen doft. Ingen doft alls.

Jag lade mig på sängen, begravde huvudet i de knöliga sängkläderna men

ingenting av honom fanns kvar

bara en svag doft av sköljmedlet vi hade då.

 

Insnärjd i lakan, tårar och minnen har jag legat i timmar, år eller dagar

i den säng vi delat så länge

och doften, doften av honom, framkallar jag ändå så lätt

inifrån.




Fri vers (Prosapoesi) av Amisan
Läst 309 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-10-17 23:28



Bookmark and Share


  Detstormandehavet
Berörande
2015-07-11

    Tollwut
Igenkänning..
2013-11-21

    Lone Wolf
Love it!
2013-10-25

  S.A.I. Steve Lando VIP
nostalgisk förnimmelse - starkt och bra förtäljt
2013-10-25

  Christer Foghagen VIP
Stark och fin text!
2013-10-20

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
starkt skrivet och äkta
och allting har sin tid
säger t o m ordspråksboken
och när tiden har varit så
har den varit
2013-10-18

  Lars Hedlin
Inhuldrad av doft och smak och minnen!
2013-10-18

  petter rost
En väldig sorg du andas Diana, sorg ur saknad efter liv. Du lyckas ta ner de här astronomiskt plågsamma minnena av stunder i innerlighet till en strid med övergivna kuddar, lakan och täcken. Du har varit med, du lever och du förmedlar detta så att mitt eget minne börjar förirra sej i mina egna kuddar, lakan och täcke och doften av saknad som bor där. Din poesi bär ett oemotståndligt liv.
2013-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Amisan