Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskedsbrev



Glöm mig nu, min gamle vän,
min ungdomsglans, den vissnat bort.
Och vissna skall jag snart igen
då jag vid skördesten planteras torrt.
Men ej för att spira på paradisäng,
min gröda har jag syndfullt sått.
Svart var sinnet som Gud förrått.
Svart är själen som snart blir stoft.

Glöm mig nu, min kära syster,
glöm din broder, hans ande dyster.
Du anade aldrig min slocknande lyster.
För så tyst är människan när den brister
att inte ens ett stilla eko rister
då hjärtat all sin lycksång mister.
Stark var du när jag i skuggor famlat.
Stark skall du vara då jag bortvandrat.

Glöm mig nu, du dunkla värld,
det gör du kvickt, kortsynt din blick.
För när jag uttorkade genom ökenfärd
endast större mänskor ditt öga fick.
Min livstörst var dig inte vatten värd,
ingen grön oas uti sandstormhärd.
Förglömd var jag i din stora plan.
Förglömd blir jag i min slutna grav.

Jag hör er så, svartklädda skara,
nu tystnar klocktorn, för psalmesången.
Sen börjar prästen högstämt tala
om ljusriket väntandes återuppstånden.
Jag lyssnar likstel till lögnfull svada
då trenne jordfall helgar himlagången.
För av mörker är jag en gång kommen.
Och mörker skall jag åter varda.













Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 971 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2013-10-27 06:13



Bookmark and Share


  LillyLost
Jag är hänförd av dina ord, mycket vackert skaldat.
2018-10-16

  Alysse VIP
Berörande skrivet
andlöst mäktigt
med målande vackra ord
och liknelser
2016-07-25

  aol
Riktigt fin toppoesi som skulle gillats även av dom bortgångna skalderna,
2016-07-11

    ej medlem längre
Starka nakna ord som sveper iväg mig och nuddar alla mina sinnen. Applåd.
2016-01-14

    Mia-Karin Larsson
Talang!
2014-05-16

    Irisj
Kom att tänka på Stagnelius "Näcken".
Dekadent men väldans snyggt.
2014-05-14

    ej medlem längre
Den första delen stal en bit av min själ... typ...
2014-03-18

  Linda CH VIP
Vacker, välskriven och mycket sorglig.
2014-01-15

  Millner VIP
Mycket fint, jag tycker andra versen har mest kraft i sig
2013-12-04

  Nina.H
Ett dystert avsked.. berörande i all sitt vemod.. sorgesam att läsa men mycket vacker i sitt språk och rim..
2013-10-30

  Katinka VIP
En poetisk fullträff. Nåt för hädangångna skalder att känna igen sig i.
2013-10-27

  Armo
Vemodet, den trotsiga tonen och rimmen! Underbart!
2013-10-27

    ej medlem längre
Fångad av radernas fängslande känsla... Vacker och dyster på samma gång!
2013-10-27

  Teresia Ridell
Så jäkla vackert och synnerligen berörande !! Allra varmaste applåder !
2013-10-27

  queenia
Snyggt! Tätt! Tar sig in!
2013-10-27

  KattenKin VIP
Klassiskt på sitt mörka men vackra vis, snyggt!
2013-10-27

    ej medlem längre
Mörka tongångar om död och förgängelse. Du har en poetisk ådra som du säkert kommer att gå långt med.
2013-10-27

  ULJO
Magiskt skrivet med gåshudkänsla när man läser.
2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP