Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: PPQ Red. Queenia. Ord som...


Förblöder

 

 

Kan jag ohöljt dela mina

sanningar, mitt innersta

utan att bli sönderskuren,

mitt itu?

 

Att hjärtat blöder, det vet du!

 

Men att orden blöder, 

Att varje stavelse du hör

och spottar ut mot mig,

förblöder sakta…

 

Att pappret du river itu

i kränkt indignation,

blöder ut sin sorg,

över ohörsamhet!

 

 – vet du det?

 

Vet du att orden du spottar ut,

är som giftpilar,

rakt in i mitt hjärta,

så sargat?

 

 

Men nej, inte skulle väl du vilja såra!

 

 

Sanningen är ju inte ensam

om att äga sitt rättmätiga status,

som bärare av ljus.

 

 




Fri vers av queenia
Läst 437 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-02 14:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Himla bra formulerat
2013-11-03

    ej medlem längre
ord kan såra mer än ett slag..
2013-11-03

  Maria Sundelin VIP
Gör ont
2013-11-02

  Bengt Magnusson
Precis vad vi söker till vår antologi.
2013-11-02

  Fem hjärtan VIP
Berörande..ord kan verkligen skada på djupet..
2013-11-02

    ej medlem längre
Mycket smärtsamt, ord kan sarga grymt.
Stark text, bra skrivet.
2013-11-02

  axveronika
Vasst. Sorgesamt. Argt? Bra skrivet
2013-11-02

  PPQ
p.s älskar ditt foto:D
2013-11-02

  PPQ
hela texten blöder ditt hjärtas blod starkt
2013-11-02

  Maria Sundelin VIP
Starkt och smärtsamt skrivet
Kramar
2013-11-02

    ej medlem längre
Starkt! Fint Queenia
2013-11-02

  Lars Hedlin
Så starkt så djupt och berörande!
2013-11-02

  KYREUS of Sweden
Knivskarpt!
2013-11-02
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia